Под контрола на Агенция Митници са унищожени над 13 000 бутилки

...
Под контрола на Агенция Митници са унищожени над 13 000 бутилки
Коментари Харесай

Под контрола на митничари унищожиха 13 000 бутилки фалшиво 12-годишно уиски

Под контрола на Агенция " Митници " са унищожени над 13 000 бутилки подправено уиски. Те са с съдържимост 0,7 литра всяка и са арестувани през октомври 2018 година.
Прочетете още
Те са били открити опаковани в кашони в товарен автомобил, който бил спрян за инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Камионът е тръгнал от Северна Македония, минал през Гърция и трябвало да стигне до Литва през България.

Митничарите открили, че в него се транспортират кашони с етилов алкохол с надписи " Strathisla " и означение " 12 years old scotch whisky ", оповестяват от Агенция " Митници ". 

Общото количество от 13 438 бутилки са арестувани заради подозрения, че се нарушават права на комерсиалната марка. По данни на правопритежателя на наличието на бутилките са извършени проби в лаборатория в Ирландия, които откриват, че алкохолната напитка е фалшифицирана. По случая притежателя на комерсиалната марка е инициирал гражданско произвеждане, което е завършило в негова изгода.

По предписание на съда подправеният алкохол е погубен под контрола на митнически чиновници посредством изгаряне в роторна пещ при спазване  на Закона за ръководство на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по използването му.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР